Den grimme ælling

Livet starter på den hårde måde for den grimme ælling, som ikke ligner de andre i andegården og ikke føler sig som en af dem. På trods af at den er anderledes og møder fjendtlighed og modgang, bliver den grimme ælling til en stor smuk svane. Det gør ikke noget, at man er vokset op i en andegård, når man har ligget i et svaneæg. Tro på dig selv. Du er heldigvis ikke som de andre.

Klods Hans

Klods Hans marcherer lige ind i prinsessens hjerte på sin egen umiddelbare og ukrukkede facon. Pyt med normer og fine fornemmelser. Det er lige ud af landevejen for ham at vinde prinsessen og det halve kongerige. Klods Hans kommer uimponeret til det høje slot ridende på en ged og med mudder og en død fugl i lommen. Fordi han bare er sig selv. Gør det på din måde. Ignore The Rules.

Nattergalen

Skovens nattergal flyver ind ad vinduet til kejseren, som nyder dens ufattelige skønne sang. En mekanisk fugl af det pureste guld og diamanter får ham dog på andre tanker. Lige indtil den dag kejseren ligger for døden, og den kunstige fugl går i stykker. Nattergalen kommer tilbage fra skoven og synger ham rask. Kejseren beder den om at blive. Men det vil nattergalen ikke. Frie fugle skal ikke i bur.

Den lille havfrue

En purung havfrue tager hele turen fra havets bund til de højere luftlag, da hun forelsker sig ulykkeligt i en prins fra land. Hun giver sin smukke stemme bort og tager smertefulde skridt for at komme til at leve med ham. Men prinsen vælger en anden, og havfruen skal dø og blive til havskum, hvis ikke hun dræber ham. Hun vælger det iskolde havskum. Nogle gange bringer kærlighed dig derud, hvor du ikke kan bunde. Deep Love!

Den lille pige med svovlstikkerne

Livet er ved at brænde ud for en fattig lille pige, der går alene på gaden en bidende kold nytårsaften. For at holde varmen ofrer hun sine svovlstikker og for hver flamme hun tænder, ser hun noget dejligt, der for et øjeblik varmer hende. Da pigens elskede afdøde mormor viser sig i lyset af en flamme, bliver pigens håb forløst. Mormor tager hende med op i himmelen – væk fra kulde, sult og nød.

Svinedrengen

En fattig prins gør kur til prinsessen, men finder ud af, at hun ikke er værd at samle på. Hun kan ikke se skønheden i en rose og en nattergal. Forklædt som svinedreng afslører prinsen, at prinsessen gerne kysser ham for at få fingrene i et kunstigt spilleværk. Prinsen finder hende overfladisk og vil ikke længere have hende. Selv kongen smider hende på porten. Livet skal leves efter sande værdier. Og med en masse kys.

Kejserens nye klæder

En pyntesyg kejser betaler i dyre domme for de smukkeste klæder – men bliver snydt. Hverken kejseren eller hans høje herrer tør sige, at han står i det bare ingenting. For så er de enten dumme eller uduelige. Blændværket virker hele vejen til folket, som hylder kejseren i hans nye klæder. Kun en uanfægtet lille sjæl tør sige: ”Jamen, han har jo ikke noget tøj på!”.
Lad dig ikke forblænde!

Prinsessen på ærten

Prinsessen kommer gennem nåleøjet til prinsen, da hun drivvåd af regn søger ly for uvejret på slottet. Prinsen ønsker sig kun en ægte prinsesse, men kan ikke skue hunden på hårene. Dronningen klarer ærterne, da hun beder prinsessen sove på en ært begravet under madrasser og dyner. Hun ligger noget så forfærdeligt og lukker ikke et øje. Så fin og følsom kan kun en prinsesse være. Og det er lige hvad, prinsen vil have – en ægte prinsesse.

Ole Lukøje

Ole Lukøje kommer om aftenen til børnene, inden de skal sove. Han sprøjter sødmælk i deres øjne og puster dem stille i nakken, så de bliver søvnige. Så hænger han paraplyer over deres senge. De artige børn får en paraply med billeder på, så de kan drømme søde drømme. De uartige får en paraply uden billeder, så de ikke drømmer noget. Opfør dig ordentligt – og drøm sødt.

Den standhaftige tinsoldat

En etbenet tinsoldat går gennem ild og vand, da han forelsker sig i en fornem ballerina af papir. Han står bedre fast på sit ene ben, end andre gør på to. Selv da han falder ud af vinduet, ledes ud på dybt vand og bliver slugt af en fisk, giver han ikke slip på sig selv og sit gevær. Og da han til sidst ender i kakkelovnen sammen med ballerinaen, brænder hun op, mens han smeltes til et lille tinhjerte. Stå fast i kærlighed.

Fyrtøjet

Frækhed belønnes, da en kæk soldat får favnen fuld af guld for at hente et fyrtøj til en gammel heks. Han dræber heksen, beholder fyrtøjet og får alle sine ønsker opfyldt af tre hunde med øjne så store som tekopper, møllehjul og Rundetårn. Soldaten selv gør også store øjne, da hundene bringer ham prinsessen. Selv på falderebet til døden bliver han reddet. Og selvfølgelig får han prinsessen. Grib chancen og tro på det.

Konen med æggene

Drømmene løber løbsk for konen, da hun går til markedet med en kurvfuld æg på hovedet. Hvis hun sælger æggene, kan hun købe en masse høns, som kan lægge flere æg, så hun kan købe får og gæs, som kan give hende uld og fjer, så hun kan købe mange dyr, hus, folk og få en frier og blive en fin dame og knejse med nakken….Klask! Æggene falder til jorden. Det samme gør drømmen.
Man skal ikke lægge alle sine æg i èn kurv.